ΓΑΪΔΟΥΡΙΝΟ ΓΑΛΑ

FullSizeRenderΓΑΪΔΟΥΡΙΝΟ ΓΑΛΑ

ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΚΙ ΟΜΟΡΦΑΙΝΕΙ

Μακράν το καλύτερο από τα άλλα γάλατα όλο και κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια μιας και περιέχει μεγάλες ποσότητες θρεπτικών ουσιών, βιταμινών και άλλων συστατικών που ωφελούν την υγεία και το δέρμα μας.

Η περιεκτικότητα σε λιπαρά είναι πολύ χαμηλότερη σε σχέση με το αγελαδινό γάλα, ενώ η περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C είναι 60 φορές μεγαλύτερη. Περιέχει επίσης βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β6, D, E, και είναι μια πλούσια πηγή ασβεστίου, φωσφόρου, νατρίου, σιδήρου, ψευδαργύρου και ανοσοσφαιρίνες γλυκερίνης.

Αυτό που το κάνει τόσο σημαντικό είναι η σύσταση του, η οποία είναι παρόμοια με αυτή του μητρικού γάλακτος.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Οι θεραπευτικές του ιδιότητες είναι γνωστές εδώ και 5500 χρονια.

Περιέχει το ένζυμο λυσοζύμη, ( Ε1105 ) πρωτείνη, φυσικό συστατικό των δακρύων, του σάλιου, του αίματος και του μητρικού γάλακτος το οποίο λειτουργεί ως αμυντικός μηχανισμός για την παρεμπόδιση της εισόδου παθογόνων μικροοργανισμών στο σώμα, γι’ αυτό έχει αντιμικροβιακή ιδιότητα. Είναι πολύ θρεπτικό και δεν χρειάζεται παστερίωση. Θεωρείται πως έχει θετικές επιδράσεις στην καταπολέμηση ορισμένων ασθενειών, όπως η φυματίωση, λεύκη, ακμή, ψωρίαση, έκζεμα, οστεοπόρωση, πόνοι αρθρώσεων, εντερικός ερεθισμός, κοκκύτης, άσθμα και άλλα αναπνευστικά προβλήματα. Βοηθάει στη σωστή πέψη, στη λειτουργία του εντερικού σωλήνα και στη δημιουργία κολλαγόνου,ελαστίνης αλλά και οδοντικής αδαμαντίνης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση για τα βρέφη που παρουσιάζουν δυσανεξία στο αγελαδινό γάλα.

Η γεύση του είναι γλυκιά, ελαφριά και ευχάριστη. Είναι άοσμο και πολύ εύπεπτο.

ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Σύμφωνα με έρευνες , το γάλα της γαϊδούρας έχει ιδιότητες αντιγήρανσης και αναγεννητικά συστατικά. Είναι το κατεξοχήν φυσικό προϊόν σύσφιξης του δέρματος ενώ παράλληλα συμβάλλει στην ανάπλαση των κυττάρων της επιδερμίδας και κτίζει ένα δυνατό ιστό αυξάνοντας τις ίνες που στηρίζουν το δέρμα.

Ακόμα, περιέχει απαραίτητα λιπαρά οξέα που βοηθούν στην απορρόφηση των βιταμινών, ενώ βελτιώνει και τη διαδικασία της επούλωσης.

Πιστεύεται γενικά ότι σβήνει τις ρυτίδες στο πρόσωπο, καθιστά το δέρμα πιο απαλό, και διατηρεί την λευκότητα του.

Λέγεται ότι η Κλεοπάτρα, η βασίλισσα της Αρχαίας Αιγύπτου, έκανε τα λουτρά της με γάλα για τη διατήρηση της ομορφιάς και της νεότητας της επιδερμίδας της. Ο θρύλος λέει ότι είχε περισσότερα από 500 γαϊδούρια για την παροχή της ποσότητας του γάλακτος που ήταν αναγκαία για το καθημερινό μπάνιο της.

Golden Donkeys Farm © 2014–2021